ردیابی هوشمند بیمار نمونه‌ای روشن از این است که چگونه RFID و IoT با کمک به بهبود خدمات و در نتیجه ارائه مراقبت‌های بهتر به محیط مراقبت‌های بهداشتی کمک می‌کنند. با این حال، هیچ نوآوری بدون معایب آن وجود ندارد.

در مقاله جدیدمان، ما بر مزایا و چالش‌های ردیابی بیمار با RFID و IoT تمرکز می‌کنیم تا به بیمارستان‌ها کمک کنیم تا ایده بهتری در مورد انتظارات از آن داشته باشند.

 

ردیابی هوشمند بیمار

ردیابی بیماران در بیمارستان ها به ارتقای امنیت، شناسایی و رفع شکاف ها در فرآیندهای داخلی، بهبود تخصیص تخت، به روز رسانی برنامه های پزشکان و افزایش رضایت بیماران کمک می کند. ردیابی بیمار مبتنی بر فناوری های RFID و IoT است که امکان ردیابی، ذخیره داده ها و تجزیه و تحلیل را فراهم می کند.

به محض ورود به بیمارستان، به بیمار یک دستبند با برچسب RFID داده می شود. هر برچسب حاوی اطلاعات مربوط به بیمار است: شناسه، نام، پرونده الکترونیکی پزشکی، آلرژی، وضعیت فعلی، نتایج آزمایش، داروهای توصیه شده و غیره. هنگامی که بیمار در اطراف بیمارستان حرکت می کند، خوانندگانی که بر روی دیوارها و سقف ها در بیمارستان و قلمرو اطراف آن قرار می گیرند، اطلاعات مربوط به محل تگ ها را دریافت کرده و آن را برای پردازش و تجزیه و تحلیل به ابر اینترنت اشیا منتقل می کنند. تجزیه و تحلیل ممکن است در زمان واقعی انجام شود، به عنوان مثال، برای شناسایی موارد اضطراری، و با داده های تاریخی (به عنوان مثال سوابق سلامت) برای شناسایی گلوگاه ها در فرآیندهای داخلی بیمارستان و به تبع آن، درمان.

پس از ترخیص، برچسب جمع آوری شده و مجدداً به بیمار دیگر اختصاص داده می شود.

 

نظارت بهبود یافته از محل بیماران

مشاهده بی‌درنگ مکان هر بیمار به‌ویژه برای بیماران مسن و بیماران با شرایط روانی مفید است. به عنوان مثال، بیماران مسن یا بیماران مبتلا به برخی بیماری‌های تخریب‌کننده عصبی (مثلاً بیماری آلزایمر) ممکن است در بیمارستان گم شوند و نتوانند راه خود را به بخش بیابند.

بهبود دید در زمان واقعی در محل هر بیمار می تواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد، به عنوان مثال:

اعضای خانواده به سرعت به یک بیمار هدایت می شوند یا زمانی که بیمار از قرار ملاقات فعلی آزاد می شود مطلع می شوند.
پرستاران فرصت های بهتری برای نظارت بر بیماران کودکان دارند (که برای مثال ممکن است با همسالان خود تعامل داشته باشند و قرار ملاقات های ضروری را فراموش کنند).
وقتی همه بیماران اتاق را ترک کردند به بخش خانه داری اطلاع داده می شود و می توان آن را تمیز کرد.

 

ایمنی بیمار رانندگی

ردیابی هوشمند تشخیص حوادث را سریع می کند: برای مثال، بیمار از پله ها پایین می رود و سقوط می کند. با تجزیه و تحلیل داده‌های مربوط به حرکات بیمار و تغییر ناگهانی در آنها، یک سیستم اینترنت اشیا در مورد یک حادثه نتیجه‌گیری می‌کند و هشداری را برای پرستار مسئول ارسال می‌کند.
اگر یک اورژانس (به عنوان مثال، آتش سوزی) در یک بخش، طبقه یا بخش خاص اتفاق بیفتد، نمایندگان بیمارستان می توانند کنترل کنند که همه بیماران منطقه در معرض خطر را ترک کرده اند و ببینند که بیماران بستری هستند که برای تخلیه نیاز به کمک بیشتری دارند.

در درازمدت، با تجزیه و تحلیل داده‌های مربوط به حوادث گذشته، یک بیمارستان ممکن است مناطق بالقوه خطرناک را شناسایی کند (به عنوان مثال، پله‌ها ممکن است ناخوشایند باشند، یا زمان زیادی طول می‌کشد تا برخی از پله‌ها پس از تمیز کردن خشک شوند و لغزنده هستند) و اقدامات لازم را انجام دهد. برای جلوگیری از حوادث بعدی

 

ردیابی بهتر روند درمان

ممکن است بیمار فراموش کند که زمان مصرف دارو، حضور در قرار ملاقات با پزشک، غربالگری یا یک روش خاص فرا رسیده است. ردیابی RFID به شناسایی سریع مکان دقیق هر بیمار و یادآوری رویدادهای برنامه ریزی شده آینده کمک می کند. این می تواند به عهده یک پرستار طبقه باشد. در غیر این صورت، بیمار ممکن است از طریق یک برنامه تلفن همراه یا حتی یک عملکرد هشدار داخلی در دستبند بیمار اعلان دریافت کند.

 

بهبود برنامه های داخلی

به محض اینکه رویدادهای مرتبط با هر بیمار (نوبت های بازدید شده و برنامه ریزی شده، جابجایی از یک بخش به بخش دیگر و غیره) در سیستم ردیابی بیمار ثبت شود، یک بیمارستان بهتر می تواند بار کلی خود و بار بخش های جداگانه را ببیند. پزشکان این اطلاعات به ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی این فرصت را می‌دهد که گردش کار کارکنان و برنامه‌های درمان بیمار را برای استفاده بهتر از امکانات و زمان بیمارستان تنظیم کند.

 

ارزیابی و پیش‌بینی جریان بیمار و نرخ پذیرش در بیمارستان

داده های انباشته شده RFID می تواند به سازمان مراقبت های بهداشتی در پیش بینی جریان بیمار کمک کند. این داده‌ها را می‌توان بیشتر مورد استفاده قرار داد، به عنوان مثال، برای برنامه‌ریزی درازمدت برای خرید چه مقدار دارو و تجهیزات برای اطمینان از استفاده و عدم استفاده از آنها.

 

نگرانی ها در اتخاذ ردیابی هوشمند بیمار

برای فعال کردن ردیابی مؤثر و ایمن بیمار، لازم است نکات زیر را که مشخصه بسته فناوری RFID و IoT است، پوشش دهید. آنها پیاده سازی مقرون به صرفه و جلوگیری از برخورد برچسب هستند (خواننده نیاز دارد و نمی تواند تعداد زیادی از برچسب ها را به طور همزمان متمایز کند).

با این حال، به همان اندازه مهم است که موانع و نگرانی‌های احتمالی مخصوص ردیابی بیمار را در نظر داشته باشید و به موقع آنها را برطرف کنید.

 

مسائل اخلاقی ردیابی افراد

از منظر اخلاقی، ردیابی RFID و IoT یک نوآوری بحث برانگیز است. استدلال ها این است که مسائل مربوط به محرمانه بودن را لمس می کند و ممکن است با حریم خصوصی بیماران تداخل داشته باشد. برای رفع این نگرانی، یک بیمارستان باید ردیابی را با توافق دوجانبه با بیماران راه اندازی کند. در برخی موارد (مثلاً با افراد مسن یا بیماران دارای شرایط روانی)، ردیابی دائمی باید با بستگان بیمار توافق شود و حتی ممکن است نیاز به امضای قرارداد خاصی داشته باشد.

 

امنیت سایبری

ردیابی هوشمند بیمار به معنای برخورد با اطلاعات خصوصی و آسیب پذیر (داده های بیمار، شرایط پزشکی و غیره) است. حتی اگر بیمارستانی به نرم‌افزار ردیابی بیمار مطابق با HIPAA متوسل شود، ذکر این نکته منطقی است که اقدامات بی‌دقتی پرسنل بیمارستان که به اطلاعات ردیابی و پایگاه‌های داده بیماران دسترسی دارند و می‌توانند آن را فاش کنند (عمدا یا غیرعمدا) ممکن است باعث نشت داده‌ها شود. بنابراین، آموزش نحوه استفاده ایمن از ردیابی هوشمند بیمار نباید در انتهای لیست پذیرش برای ردیابی هوشمند بیمار قرار گیرد.

 

ضرورت ایجاد ردیابی مداوم بیمار

در صورت گم کردن یا دور انداختن دستبند برچسب‌گذاری شده توسط بیمار، نظارت ممکن است قطع شود. پیش‌بینی و پیشگیری از چنین موقعیت‌هایی دشوار است، بنابراین کارکنان بیمارستان باید در سریع‌ترین زمان ممکن با این وضعیت برخورد کنند. یک سیستم اینترنت اشیا، به نوبه خود، ممکن است در اینجا به آشکارسازی مکان غیرمعمول یک برچسب RFID و اطلاع رسانی به پرسنل مسئول بیمارستان کمک کند.

 

نتیجه گیری

ردیابی هوشمند بیمار با RFID و IoT دید بیشتری را به مکان هر بیمار می دهد، ایمنی بیمار را بهبود می بخشد، به شناسایی شکاف ها در فرآیندهای داخلی بیمارستان و یافتن راه هایی برای پوشش این شکاف ها کمک می کند. با این حال، تعدادی از نگرانی ها در اتخاذ ردیابی هوشمند بیمار وجود دارد (به عنوان مثال، مسائل اخلاقی ردیابی افراد، امنیت سایبری و غیره). برای اینکه این نوآوری به ثمر بنشیند، باید با دقت و ملاحظه اجرا شود تا برای بیماران و پزشکان راحت و ایمن باشد.

 

یک نظر بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد