

اصطلاح «اینترنت اشیاء» اولین بار توسط کوین اشتون در سال ۱۹۹۹ بکار برده شد و برای نخستین بار توسط انتشارات مؤسسه MIT به دنیا معرفی گردید و جهانی را توصیف کرد که در آن هر چیزی، از جمله اشیا بی جان، برای خود هویت دیجیتال داشته باشند و به کامپیوترها اجازه دهند آنها را سازماندهی و مدیریت کنند.
مفهوم اینترنت اشیاء بوسیله یکی از افراد کمیته توسعه RFID در سال ۲۰۰۰ رقم خورد. او به امکان کشف اطلاعات در مورد یک شیء برچسب خورده بوسیله جست و جو در یک آدرس اینترنت خاص و یا محتوای یک بانک اطلاعاتی اشاره نمود. از آن زمان واژه اینترنت اشیاء به مفهوم اشیاء روزمرهای که قابل تشخیص، مکانیابی، آدرس دهی و کنترل از طریق اینترنت باشند (چه از طریق RFID، شبکه بیسیم، شبکه WAN و یا سایر ابزارها) گره خورد. اشیاء روزمره تنها شامل وسایل الکتریکی نیست بلکه اشیایی که به هیچ وجه به آنها به دید یک وسیله الکتریکی نمینگریم را هم شامل می شود. مانند غذا، پوشاک، مواد، قطعات و …
عاریف زیادی از اینترنت اشیاء توسط انجمنهای مختلف تحقیقاتی بر اساس نوع نگرش آنها به نقاط قوت این ایده بیانشده است. دلیل چندوجهی بودن این مفهوم به نامگذاری این ایده یعنی «اینترنت اشیاء» برمیگردد.
این نام از دو کلمه تشکیلشده است، کلمه اول به دیدگاه شبکه گرایی این مفهوم تأکید دارد درحالیکه کلمه دوم به حرکت به سمت اشیاء عمومی که در یک بسته مشترک قرارگرفتهاند تأکید میکند. اینکه به اینترنت اشیاء با دید اینترنت گرا و یا موجودیت گرا نگاه کنیم باعث به وجود آمدن تغییر در ذینفعان، قراردادهای تجاری، تحقیقها و استانداردهای موجود خواهد شد. درواقع اینترنت اشیاء به معنی یک شبکه جهانی از اشیاء مرتبط که هر یک دارای آدرس مختص به خود بوده، می باشد که بر اساس قراردادهای استاندارد شدهای با یکدیگر در ارتباط هستند.
آدرسدهی منحصر به فرد، نمایش و ذخیرهسازی اطلاعات تبادل شده در اشیاء، موضوعات چالشبرانگیزی است که سومین دیدگاه از «اینترنت اشیاء» یعنی معناگرایی را در برمیگیرد.
در شکل مفهوم اصلی، فناوریها و استاندارهای مهم با توجه به هرکدام از دیدگاههای بیانشده برای اینترنت اشیاء نمایش دادهشده است در این شکل بهطور واضح مشخص است که نقطه اشتراک و نتیجه سه دیدگاه بیانشده، اینترنت اشیاء را شکل میدهند.
اینترنت اشیاء در صنعت خودرو (سیستمهای نظارت بر وضعیت، ارتباطات V2V و V2I)
در صنعت خودروسازی استفاده از برنامه های کاربردی که شامل “اشیاء هوشمند” است برای نظارت و گزارش دهی هر قطعه، از فشار باد تایر اتومبیل گرفته تا نزدیکی سایر وسایل نقلیه را شامل میشود. تکنولوژی RFID برای تولید آسان خودرو, افزایش کنترل کیفیت, بهبود تدارکات و بهبود خدمات به مشتریان استفاده میشود. این دستگاه ها به بخش حاوی اطلاعات مربوطه متصل شده و نام سازنده ، زمان ساخت محصول، شماره سریال آن، نوع محصول، کد محصول و در برخی از برنامه های کاربردی محل دقیق ساخت آن را در یک لحظه فراهم میکند. تکنولوژی RFID داده های زمان واقعی در فرآیند تولید، عملیات تعمیر و نگهداری را فراهم میکند و یک راهکار جدید برای مدیریت مؤثرتر ارائه میدهد.
هوشمندسازی ناوگان حمل و نقل که علاوه بر افزایش نظم و کاهش ترافیک، ایمنی و امنیت جاده ها و رانندگان را ارتقا بخشیده است
سیستم های هوشمند کنترل ترافیک
سیستم های تعمیر و نگهداری هوشمند راه ها ( زمینی، هوایی و دریایی )
سیستم های هوشمند پارکینگ